Zašto nam se to DOGAĐA? Priča o izlečenju…!!!

ZAŠTO Ml SE TO DOGAĐA?

»Ne spominjite se onoga što se je zbilo, nit mislite na ono što je prošlo«

(Izaija, 43:18).

»Ali kažem samo jedno: zaboravljajući ono što je na­zad, ispružajući se prema onome što je naprijed, trčim prema cilju da postignem nagradu…«

(Filipljanima, 3:13-14)

Što god čovjek posije, to će i požeti. To znači da ćemo, ako sadimo misli o miru, skladu, uspješnosti, to i žeti. Ako pak si­jemo misli o bolesti, oskudici, razdoru i svađi, žeti ćemo te stvari. Moramo znati da je naša podsvijest poput tla; iz njega će proklijati svako sjeme koje posadimo u vrtu našega uma.

Biblijski govoreći, sijemo misli kad im svim srcem vjerujemo, a ono što uistinu duboko u srcu vjerujemo, ono je što poka­zujemo.

Imao sam prijateljicu koja je zbog bolesti bila prikovana uz krevet i za vrijeme mog posjeta Londonu, posjetio sam je u bolnici. Rekla mi je: »Zašto mi se ovo dogodilo? Čime sam to zaslužila? Zašto se Bog ljuti na mene? Zašto me kažnja­va?« Njezini su prijatelji istakli da je ona vrlo ljubazna i du­boko produhovljena osoba, da je jedan od stupova njihove crkve, itd.

Ona je uistinu bila u mnogo čemu izvanredna osoba, ali je vjerovala u stvarnost svoje bolesti i u to da je njezino stanje neizlječivo. Vjerovala je da njezino srce djeluje po vlastitom nahođenju, neovisno o mislima. To se vjerovanje i ostvarilo.

Promijenila ga je i počela je shvaćati da je njezino tijelo du­hovno i da mijenjajući svoj um, mijenja i svoje tijelo. Odbila je u mislima bolesti pridavati moć i molila je: »Beskonačna iscjeljujuća Prisutnost teče kroz mene kao harmonija, zdravlje, mir, cjelovitost i savršenstvo. Božja iscjeljujuća ljubav ispu­njava svaku moju stanicu«.

Često je ponavljala ovu molitvu ikao posljedica njezinog novog vjerovanja uslijedilo je predivno iscjeljenje. Ta je žena živjela nekoliko godina u strahu od srčanog udara, ne znajući da nam se događa ono čega se naj­više plašimo.

Zakon života zakon je vjerovanja.

Nevolje bilo koje vrste su prirodni upozoravajući signali koji nam pokazuju da raz­mišljamo pogrešno i da nas ništa osim promjene misli ne može osloboditi. Čovjek je izraženo vjerovanje, rekao je Quimby, i mi izražavamo ono u što zaista vjerujemo. Zakon uzroka i posljedice djeluje u svako vrijeme, i čovjeku se ne događa ništa bez njegova sudjelovanja i pristanka. Ne mo­rate razmišljati o slučajnostima koje su vam se dogodile.

Deo iz knjige „Kako (do)biti ono što želiš“ Josep Marphy…

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s